Turnen

Al vele jaren biedt onze gymnastiekvereniging een ieder de kans om zich te ontplooien in de turnzaal.

Bij het turnen zijn er verschillende mogelijkheden:

Turnen recreatie meisjes/dames
Turnen selectie meisjes/dames
Turnen heren/jongens
 
Ieder nieuw lid mag de eerste 2 lessen gratis meedoen. Na deze 2 lessen krijgen de turnsters/turners van de trainster een inschrijfformulier mee. Deze kan je ook van de website downloaden.
De tijden van de turnlessen kunt u vinden in het sportrooster op onze website.

Binnen het turnen krijgt een ieder bij Be Quick de mogelijkheid om aan wedstrijden deel te nemen. Zowel de recreatieturn(st)ers als de selectieturn(st)ers kunnen aan wedstrijden deelnemen. Wij bieden allen deze mogelijkheden. Zowel door rayon/regio als door ons zelf worden er wedstrijden georganiseerd.

Turnen recreatief meisjes/dames

In onze recreatie turngroepen voor de jeugd kunnen kinderen vanaf groep 3 van de basisschool terecht. Zo is er een aansluiting op de kleutergym. De groepen zijn ingedeeld op leeftijd.
In de lessen wordt veel aandacht besteed aan een brede motorische ontwikkeling.
Daarnaast komen ook de diverse turntoestellen altijd aan bod zodat er altijd voldoende uitdaging is. 

Turnen selectie meisjes/dames

De Be Quick selectie neemt al jaren deel aan nagenoeg alle wedstrijden die de regio Friesland aanbiedt. Alhoewel het niveau steeds hoger wordt in Friesland weten Be Quick selectieleden vaak op het podium te komen.  Af en toe doen we zelfs landelijk mee.
Iedere week trainen zij met veel plezier 3 uren in de week. De toestellen bij zowel het turnen recreatie als selectie zijn:
  • balk
  • vloer
  • brug
  • sprong 

Hoe kom je in de selectie:

Als je voor het eerst op turnen komt, dan begin je in de recreatiegroep. Wanneer je trainster denkt dat je wat meer aan kan, wordt je uitgenodigd voor een proefperiode in de selectie. Dit is een proefperiode van 6 weken. Na die 6 weken gaat de trainster bekijken of je goed genoeg bent om bij de selectie te blijven en natuurlijk is het ook belangrijk dat je het nog steeds leuk vindt. Als dit het geval is neemt de trainster weer contact met je ouders op en overlegt wat de mogelijkheden zijn.

Je zit in de selectie, wat nu?

Je bent geselecteerd door de trainster om met de selectie mee te trainen.
Je gaat dan van 1 uur trainen naar 3 uur training in de week!
Je mocht eerst vrijwilllig aan wedstrijden meedoen, maar nu moet je aan de wedstrijden meedoen die de trainster voor je uitzoekt. Je krijgt aan het begin van het seizoen een briefje mee met de wedstrijden en de kosten voor die wedstrijden.
Je moet nu ook een selectiepakje aanschaffen. Het is verplicht om in deze clubkleding op de wedstrijden te verschijnen.

Turnen heren/jongens

In deze groep voor de jeugd kunnen kinderen vanaf groep 3 van de basisschool terecht. Zo is er een aansluiting op de kleutergym. In de les wordt veel aandacht besteed aan een brede motorische ontwikkeling.
De les duurt 1,5 uur en is een combinatie van selectie en recreatie turners.
De toestellen bij het herenturnen zijn:
  • vloer
  • voltige
  • ringen
  • sprong
  • brug
  • rekstok

Hoe kom je in de selectie:

Als je voor het eerst op turnen komt, dan begin je in de combinatiegroep. Wanneer je trainster denkt dat je wat meer aan kan,  kan je ook nog een extra uur springen.  Wanneer je aan wedstrijden mee wilt doen doen dan dien je een selectiepakje aan te schaffen. 

 

Nieuws


© 2023 BeQuick, Franeker
Realisatie: Gull design & media B.V.