Tumblingspringen

Bij Be Quick kun je ook aan het onderdeel springen meedoen. Je hebt groepsspringen en individueel springen. Je hoeft niet beslist in de selectie te zitten. De springwedstrijden staan los van het turnen.
Er zijn veel keuzemogelijkheden voor het groepsspringen. Er wordt gesprongen op de minitrampoline, minitrampoline met kast, paard of pegases met minitrampoline en kast plank.
Groepsspringen is een officieel onderdeel van de KNGU.
 
Be Quick beoefent dit onderdeel nu met veelal de selectie op het hoge A, B en C niveau en in de lagere leeftijd categorieën met de selectie en recreanten op het D en E niveau.
De meeste leden die meedoen aan groepsspringen vinden het een 'kick' om de spectaculaire oefeningen te doen. De basis technieken zijn hurk- en spreidsprongen over de kast, handstand overslag over de pegasus of een salto op de trampoline.

Samen                                            

Het groepsspringen is zowel in teamverband springen als individueel. Een team bestaat uit zes tot negen deelnemers/deelneemsters. Het is niet alleen fantastisch om te doen, maar ook schitterend om naar te kijken.

Oefenen

Het groepsspringen ziet er prachtig uit, maar het kost wel moeite en tijd om het voor elkaar te krijgen tegelijk of precies achter elkaar een hoge salto te springen over een kast of minitramp. Je moet veel oefenen om al je spieren perfect te kunnen beheersen en coördineren. Door veel oefenen verfijn je je gevoel voor evenwicht, ruimte, tempo en ritme. Dat heeft iedereen nodig die gaat springen, maar het is nog belangrijker bij springen in een groep. Daar moet je immers op elkaar kunnen rekenen, je moet ervan uit kunnen gaan dat je voorganger de sprong in het juiste tempo doet, zodat jij daar meteen achteraan je aanloop kunt starten.

Wedstrijden

Het groepspringen op wedstrijdniveau betekent dat je met minimaal 6 personen een serie sprongen laat zien op de onderdelen trampoline-valmat; trampoline-pegasus of trampoline-kast en plank-kast. Daarnaast worden er series gesprongen op de tumblingbaan.
Met Be Quick doen wij aan verschillende wedstrijden mee. Je hebt op verschillende niveaus springwedstrijden. Tijdens deze springwedstrijden is er de mogelijkheid om je als groep te kwalificeren voor de Friese Kampioenschappen. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan het NK groepsspringen.

Verder is er het Fries Kampioenschap Individueel springen.
Je kunt je dan opgeven voor de volgende onderdelen:

Lange mat (tumbling), plank pegases, minitramp pegases, trampoline met dikke mat.
Be Quick heeft de afgelopen wedstrijden goed gepresteerd op dit turn onderdeel. Er zijn een aantal Friese titels veroverd, en met een combinatieteam met een andere vereniging is er zelfs een medaille gehaald op het Nederlandse kampioenschap.
Be Quick beschikt over een houten wedstrijd tumblingbaan en over een eigen opblaasbare tumblingbaan voor een veilige manier van trainen.
Het tumblingspringen is een geweldige baan om een grote verscheidenheid aan sprongen te leren. Het kan eenvoudig van handstand en koprol tot overslagen en flickflacken en ook nog de verschillende salto’s!
 

Nieuws


© 2023 BeQuick, Franeker
Realisatie: Gull design & media B.V.