Kleutergymnastiek

Kleuters hebben plezier in bewegen. De kleuter maakt een enorme ontwikkeling door, waarbij deze drang tot bewegen erg belangrijk is. Helaas hebben kinderen vaak te weinig ruimte om optimaal te kunnen bewegen of worden ze geremd door angstige ouders. Bij kleutergymnastiek proberen wij aan de bewegingsbehoeften van elke kleuter te voldoen. Ja, van elk kind. Elk kind is anders; het ene kind is bang om over kop te gaan, het andere kind heeft hoogtevrees en weer een ander kent geen vrees. Bij kleutergymnastiek worden situaties geboden die passen bij de kinderen en die elk kind op zijn eigen niveau kan beleven, en waarop elk kind zich op zijn eigen tempo en mogelijkheden ontwikkelt. Daarbij proberen wij als leiding het kind te stimuleren door steeds een stapje verder te gaan.

Inleiding 

Dit kan zijn een actief spel of bewegen op muziek.

Toestelkern

Er staan een aantal toestelsituaties waarmee de kinderen de volgende bewegingsvormen leren: duikelen, steunspringen, balanceren, verspringen, hoogspringen, diepspringen, klauteren, rollen, zwaaien, slingeren, schommelen en klimmen.

Slot

Afhankelijk van de inleiding wordt hier een dansje o.i.d. op muziek gedaan, of een spelletje (tikspel, kringspel, stiltespel). 
 

Nieuws


© 2023 BeQuick, Franeker
Realisatie: Gull design & media B.V.