Jazzdans

In de lessen wordt er gedanst op allerlei soorten muziek: van popmuziek uit de top 40 tot jazznummers. Je danst op verschillende ritmes. Elke les begint met een warming-up om je lichaam voor te bereiden op wat er komen gaat. Als iedereen lekker warm is, worden er oefeningen gedaan. Oefeningen zijn voor een goede houding, een lenig lijf en sterke spieren.
En dan is het tijd om te werken aan een dans. Samen werk je aan een dans, die je zo goed mogelijk probeert uit te voeren, om met z’n allen precies tegelijk dezelfde bewegingen te maken, of je danst verschillende passen door elkaar heen. Dansen doe je samen, in een groep.
 
Er wordt les gegeven aan kinderen vanaf 4 jaar tot en met jong volwassenen. De jongste leerlingen houden zich vooral bezig met het leren van bewegen op muziek en de basistechnieken dmv spelletjes en oefeningen en dansen vooral op liedjes die zij goed kennen. Als ze eenmaal de pasjes goed doorhebben stromen ze op leeftijd voornamelijk door naar de groepen waar gewerkt wordt aan het uitvoeren van complete dansen. De oudere groepen doen mee aan wedstrijden voor Jazzdans. Op eigen nivo strijden de jazzleden individueel of in groepsverband mee om de prijzen of om het Fries Kampioenschap. Maar bovenal is voor het kind meedoen belangrijker dan winnen!
 
Er worden buiten de lessen en wedstrijden ook demonstraties gegeven.
Voor kledingvoorschriften van wedstrijden en demonstraties kunt u informeren bij de leiding.
 
Sportkleding in de les is verplicht. Het liefst in een legging of wielrenbroekje. Een T-shirt of balletpakje erbij is voldoende. Je krijgt het snel genoeg warm. Je kunt speciale jazzdansschoenen kopen, maar slappe gymschoentjes met een gladde zool doen het ook prima.
 

Nieuws


© 2018 BeQuick, Franeker
Realisatie: Gull design & media B.V.