Over ons

De historie van Chr. Gymnastiekvereniging Be Quick.

De vereniging is opgericht op 4 oktober 1933.
 
Het ontstaan van de vereniging had er alles mee te maken dat een aantal jongeren graag iets aan sport wilden gaan doen.
De vereniging had en heeft als doelstelling, dat sport voor een ieder toegankelijk dient te zijn.  
De eerste lessen werden onder leiding van de heer Brouwer gehouden in de gymzaal aan de Schilcampen. Deze zaal grensde aan het toenmalig nonnenklooster Theresia. De omstandigheden waren destijds niet erg goed te noemen. De oude kolenkachel trok nogal en de toestellen waren niet al te best.  Desondanks werd er altijd geturnd, behalve wanneer de nonnen op de binnenplaats liepen te bidden. Vanwege het lawaai van de toestellen, werd er dan uit eerbied even gewacht.
Rond 1960 verhuisde “Be Quick” van de katholieke sportzaal naar de sportzaal aan de Marten Oostwoudstraat, destijds één van de meest moderne sportzalen van Friesland.  In 1963 was het bestaan van de vereniging onzeker i.v.m. het geringe aantal leden en het ontbreken van een bestuur en leiding. Er werd besloten om toch door te gaan en de heer Rein Stoelwinder werd als nieuwe leider aangenomen.
 
Onder leiding van een nieuw bestuur en de inzet van de heer Stoelwinder groeide de vereniging aanzienlijk en er werd elke dag les gegeven vanaf 4 uur ’s middags. Vanaf het allereerste jaar werden er uitvoeringen gehouden. Eerst gebeurde dit in het RK verenigingsgebouw, waar nu de bibliotheek is gevestigd, later in de Koornbeurs. Toen de sporthal aan het Jan Rodenhuisplein werd gebouwd werden de uitvoeringen, wedstrijden en een gedeelte van de lessen daar ondergebracht.
 
Sinds 1 januari 2011 worden alle lessen gegeven in de sporthal “De Trije”.
De uitvoeringen vinden nu elke 5 jaar plaats in de sporthal. Op dit moment telt de vereniging 250 leden en wordt er les gegeven door 11 leidinggevenden in verschillende disciplines.
De disciplines bestaan uit ouder en kind gym, kleutergym, turnen op verschillende niveaus, ritmische gymnastiek op verschillende niveaus, kleuterdans, jazzdans, freerunning, springen, conditietraining 55+ en senioren Fit 55+. De leeftijden van de leden lopen uiteen van 2 tot 80 jaar.
 

Nieuws


© 2023 BeQuick, Franeker
Realisatie: Gull design & media B.V.